Spicy sild med æblechutney og pink æg

Du skal bruge:

12 personer
  • 1 spsk. smør
  • 1 glad marinerede sild
  • 3 skiver rugbrød

Syltede pink æg

  • 6 æg
  • 1 rødbede
  • 350 ml æblecidereddike
  • 1 dl vand
  • 1 spsk. fennikelfrø
  • 4 stk. allehånde
  • 1 spsk. sennepsfrø
  • 4 laurbærblade
  • 10 peberkorn
  • 1 tørret chili

Æblechutney

  • 1 rødløg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 cm frisk ingefær
  • 0.5 rød chili
  • 2 syrlige æbler
  • 2 spsk. æblecidereddike
  • 1 spsk. rørsukker

Tilbehør

  • Peberrod
  • Karse

Sådan gør du

1. Kog æggene i 6,5 min og køl dem derefter af i rigeligt koldt vand.

2. Skræl rødbeden og skær den i tern.

3. Kog rødbeden sammen med æblecidereddike, vand, fennikelfrø, allehånde, sennepsfrø, laurbærblade, peberkorn og chili i ca. 7-10 minutter.

4. Steriliser et sylteglas og læg de pillede kolde æg ned i glasset.

5. Hæld den afkølede lage over æggene og ryst glasset en lille smule, så lagen dækker æggene til alle sider. Det er vigtigt, at lagen er helt afkølet.

6. Sæt låg på og stil i køleskabet i 4 døgn.

Nu til æblechutney:
Skær æblet i små tern.

1. Pil og skær rødløget i små tern og steg dem ved lav varme i smørret i mindst 30-40 min, indtil løggene er karamelliseret. Husk at røre rundt, så det ikke brænder på.

2. Tilføj derefter æbler, revet hvidløg, revet ingefær, hakket chili, rørsukker og æblecidereddike.

3. Lad det småsimre indtil æblerne giver efter. Steriliser et sylteglas, og kom chutneyen på glas og stil på køl.

Anretning:
Skær rugbrødet i kvarte og steg skiverne på hver side i smør.

Skær de marinerede sild i stykker, som svarer nogenlunde til størrelsen på dine rugbrødsskiver. Du kan også bruge de marinerede bidder.

Læg sildestykkerne på rugbrødet og giv hver fisk en teskefuld æblechutney.

Riv peberroden fint og drys lidt på hver mad.

Skær derefter de pink æg ud i både, og læg dem på madderne.

Pynt med karse.

Husk! Lav de pink æg 4 dage før du skal bruge dem. De trækker farve fra rødbedesaften, og på 5. dagen begynder blommerne også at tage farve.

 

Venligst udlånt af Glyngøre.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Sild

Silden er en sølvskinnende stimefisk med bløde finner uden pigstråler. Den har glatte gællelåg, og hele kroppen er dækket af store skæl, der let falder af. I vore farvande kan silden let forveksles med brislingen. Men til forskel fra brislingen fæstner sildens bugfinner bag rygfinnes forkant, og bugskællene er ikke så skarpe som brislingens. Silden er ved fangsten skinnende blågrøn, men mister hurtigt farven. Silden bliver normalt 20-35 cm. Den maksimale længde er meget forskellig og afhængig af farvand.

Levested:

Silden lever pelagisk i store stimer...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28