Frisk, frossen eller på dåse

Frisk fisk

Når du køber frisk fisk, er der her tips til, hvordan du ser, om den er frisk:

  • Fisken skal have en frisk, god duft af havvand eller frisk tang.

  • Øjnene skal være klare. De må ikke være matte, røde eller indsunkne.

  • Skindet skal være blankt og glinsende.

  • Gællerne skal være røde. De må ikke være slimede.

  • Fiskekødet skal være fast og spændstigt. Når man trykker med en finger på fiskekødet, skal det rette sig op igen.

Frossen fisk

Ernæringsmæssigt er frosne fisk fuldt på højde med frisk fisk. Vitaminer og mineraler forsvinder ikke, fordi fisk fryses ned.

Spisekvaliteten af frossen fisk kan variere fra en god til en dårlig oplevelse, hvor pris, datomærkning og kvalitet har en klar sammenhæng.

For at bevare spisekvaliteten skal frosne fisk og skaldyr optøs i køleskabet i en skål eller et fad - ikke ved stuetemperatur eller i varmt vand.

Fisk på dåse

Fisk på dåse og glas tæller også med, når man skal spise fisk to gange om ugen.

Fødevarestyrelsen anbefaler, at du spiser fisk to gange om ugen til dit hovedmåltid og flere gange om ugen som pålæg.

 

Vitaminer og mineraler i fisk
- Læs mere her

Fisk i madpakken?
- Få inspiration her

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28