Sild Waldorf i hjertesalat

Du skal bruge:

4 personer
  • 8 stk. dildbidder
  • 1 dl piskefløde
  • 1 dl cremefraiche 38%
  • 1 stk. grønt æble i fine tern
  • 1 stængel bladselleri i fine skiver
  • 1 lille klase grønne druer skåret i halve
  • 8 stk. valnøddekerner skåret i kvarte
  • Havsalt
  • 8 stk. hjertesalatblade
  • 1 bdt. dild

TILBEHØR:

  • Lun baguette

Sådan gør du

  • Pisk fløden og vend den med cremefraiche.

  • Mæt cremen med æbletern, selleri, halve druer og valnødder. Smag til med havsalt.

  • Anret Waldorfsalaten i hjertesalatskåle og top med dildbidder og frisk dild.

 

Opskriften er venligst udlånt af Glyngøre.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Sild

Silden er en sølvskinnende stimefisk med bløde finner uden pigstråler. Den har glatte gællelåg, og hele kroppen er dækket af store skæl, der let falder af. I vore farvande kan silden let forveksles med brislingen. Men til forskel fra brislingen fæstner sildens bugfinner bag rygfinnes forkant, og bugskællene er ikke så skarpe som brislingens. Silden er ved fangsten skinnende blågrøn, men mister hurtigt farven. Silden bliver normalt 20-35 cm. Den maksimale længde er meget forskellig og afhængig af farvand.

Levested:

Silden lever pelagisk i store stimer...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28