Kartoffelstegt multe med kantarelsauce

Du skal bruge:

4 personer
600 g multefilet uden skind og ben
1 æggeblomme
2 spsk hakkede krydderurter fx bredbladet persille, kørvel, basilikum, estragon
1-2 store kartofler
1½ spsk raps- eller olivenolie Kantarelsauce:
4 skalotteløg
1 spsk raps- eller olivenolie
600 g kantareller
2 dl hvidvin
½ liter hønsefond/bouillon
2 tsk majsstivelse
200 g babyspinat

Sådan gør du

  • Skær multefileten i 4 stykker.
  • Smør multestykkerne med æggeblomme, og drys med hakkede krydderurter.
  • Skræl kartoflerne. Skær nogle meget tynde skiver kartoffel med kartoffelskrælleren eller på rivejernet.
  • Læg kartoffelskiverne taglagt oven på fisken, og tryk dem godt sammen på fisken.
  • Varm olien op på en slip let-pande. Vend forsigtigt fisken med kartoffelsiden nedad på panden, og steg ved jævn varme, til kartoflerne er gyldenbrune og sprøde. Krydr med salt og peber, vend fisken om, og steg den 1 min.

Kantarelsauce:

  • Hak skalotteløgene fint.
  • Svits løgene i olien, tilsæt kantarellerne, og svits det hele et par min.
  • Tilsæt hvidvin, og lad den koge ind til det halve.
  • Tilsæt hønsefond/bouillon, og kog også den ind til det halve.
  • Opløs majsstivelsen i ½ dl vand, og jævn saucen under omrøring.
  • Tilsæt babyspinaten, og vend den rundt i saucen, til den lige akkurat falder sammen.
  • Smag saucen til med salt og peber.

Servér den kartoffelstegte multe med kantarelsauce, kartofler og godt brød.

Tip: Kan du ikke skaffe friske kantareller, kan du bruge 200 g tørrede kantareller. Kom dem i en skål med vand, så det dækker, og lad dem udbløde i 30 min.

Tip: I stedet for multe kan du anvende pighvar eller slethvar.

Andre opskrifter med samme fisk

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Multe (Tyklæbet multe)

Den tyklæbede multe er en pigfinnefisk med to adskilte rygfinner - den forreste med fire pigfinnestråler. Ryggen er blålig eller grågrøn. Siderne er sølvskinnende, og bugen er hvid. Skællene er store. Den har en lille mund med overlæbens tykkelse som øjets diameter. Hos voksne individer har overlæben hornede vorteagtige knopper. Multen bliver maksimalt ca. 80 cm.

Levested:

Multen færdes i småstimer langs kysterne og i brak- og ferskvand. Den er udbredt fra det sydlige Island og mellemste Norge til Senegal og Middelhavsområdet. Den vandrer nordpå i...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28