4 personer
2 flåede hele rødtunger, ca. 800 g i alt 2 dl hvedemel 3 spsk olivenolie 1 tsk fennikelfrø salt og peber saft af 1 citron 2 dl hvidvin 4 julesalat 1 lille bundt bredbladet persille 500 g frisk spinatpasta
Sådan gør du
Klip de yderste finner af rødtungerne.
Hæld melet op på en stor tallerken, og vend rødtungerne i melet.
Varm 1 spsk olie op på én stor eller to mindre pander.
Steg rødtungerne ved jævn varme 5 min. på den ene side.
Knus fennikelfrøene groft i en morter eller med en kniv på skærebrættet.
Drys fisken med fennikelfrø, salt og peber.
Hæld citronsaft og hvidvin ved fisken, damp 1 min., og vend fisken om. Damp fisken 5 min. på den anden side. Tilsæt lidt vand, hvis væsken på panden koger helt væk.
Kog en stor gryde letsaltet vand op.
Skær hver julesalat i 8 både. Kog julesalaten 1 min. i vandet. Varm 1 spsk olie op i en gryde, tag julesalaten op af vandet med en hulske, og kom den i gryden.
Svits kjulesalaten i olie i 2-3 min. ved jævn varme. Pluk bladene af persillen, og svits den med julesalaten lige inden servering.
Kog pastaen i vandet i det antal min., der er angivet på emballagen.
Hæld pastaen i en sigte, og vend den derefter med 1 spsk olie.
Servér fisken på et stort fad, og servér med julesalat og friskkogt pasta.
Tip: I stedet for rødtunge kan du anvende andre fisketyper.
Rødtungen har en aflang til oval facon med et lille hoved, som har en lille mund med tykke, lidt fremskudte læber. Skindet er rødbrunt med små skæl på oversiden og kan derfor virke ret glat. Undersiden er hvid til spættet. Rødtungen kan blive op til 65 cm, men den bliver sjældent større end 40 cm.
Levested:
Rødtungen lever på hård bund eller skalgrus fra 10 til 250 meters dybde, hvor de unge lever på lavere vand end de voksne. Den er udbredt fra Hvidehavet til Biscayen inklusive De Britiske Øer og Færøerne. I danske farvande er den udbredt indtil den...