Fennikelsalat med kryddersild og bagte tomater

Du skal bruge:

4 personer
  • 1 gl. Kryddersild i fileter
  • 1 dl ufarvet eddike
  • 1 dl vand
  • 1 dl rørsukker
  • Friskpresset citronsaft
  • 8 cocktailtomater på stilk
  • 2 rødløg
  • 5 vagtelæg
  • 1 fennikel
  • Lidt olivenolie
  • Salt og peber
  • Friske urter, eks. dild og kørvel

Sådan gør du

  • Start med de syltede rødløg, evt. dagen før. Bring eddike, vand og sukker i kog, tilsæt fintsnittet rødløg og lad det simre i 3 minutter.

  • Tag løgene op og lad lagen koge ind ved kraftig varme i 5 minutter. Tilsæt lagen til løgene sammen med friskpresset citronsaft og lad det afkøle helt.

  • Læg tomater i et ildfast fad, dryp med olivenolie, krydr med lidt salt og peber og bages i ovnen ved 120°C i 45 minutter.

  • Vagtelæg kommes forsigtigt i kogende vand, koges i 3 minutter, afkøles under koldt vand og pilles.

  • Fennikel skylles, halveres og snittes ultrafint med kniv eller på mandolinjern. Anret fintsnittet fennikel og lune bagte tomater på et stort fad.

  • Halver kryddersildefileterne på langs og anret dem som små buketter på fadet. Anret de halve vagtelæg og syltede rødløg, Krydr med salt og peber og top med friske urter.

 

Opskriften er venligst udlånt af Glyngøre. 

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Sild

Silden er en sølvskinnende stimefisk med bløde finner uden pigstråler. Den har glatte gællelåg, og hele kroppen er dækket af store skæl, der let falder af. I vore farvande kan silden let forveksles med brislingen. Men til forskel fra brislingen fæstner sildens bugfinner bag rygfinnes forkant, og bugskællene er ikke så skarpe som brislingens. Silden er ved fangsten skinnende blågrøn, men mister hurtigt farven. Silden bliver normalt 20-35 cm. Den maksimale længde er meget forskellig og afhængig af farvand.

Levested:

Silden lever pelagisk i store stimer...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28