Skip to main content

Torskesalat med stenbiderrogn

Tid:
0 min

Sådan gør du

  • Kom torsken i en gryde, dæk med koldt vand, og tilsæt 1 tsk salt.
  • Kog vandet op, skru ned til jævn varme, og lad torsken småkoge i 10 minutter.
  • Tag torsken op af vandet, læg den på en tallerken, og lad den køle af.
  • Når fisken er kølet så meget af, at man kan røre ved den, pilles fiskekødet fri af ben og skind.
  • Pisk mayonnaisen sammen med citronsaft og peber, og vend stenbiderrognen i.
  • Snit salaten fint, og læg den på et fad.
  • Skær tomaterne i tern, og fordel dem over salaten.
  • Pluk torsken i mindre stykker, og læg dem oven på salaten.
  • Hæld mayonnaisen over salaten, og drys med dild.

Servér torskesalaten med små, kogte kartofler og brød.

Brugt i denne ret

Torsk

Torsken har overbid, en kraftig skægtråd og en lys sidelinie. Ryg og sider…

Ingredienser

4 personer


750 g hel torsk med skind og ben
½ dl mayonnaise
saft af ½ citron
60 g stenbiderrogn
1 salathoved
4 tomater
1 lille bdt. dild
salt og peber

Tilbehør:
små kartofler
godt brød