Rødspætter og persillesovs

Du skal bruge:

4 personer

4 panerede rødspættefileter
2 bagekartofler
rapsolie
muskatnød
hvid peber
4 gulerødder
smør
2 dl skyr
1 tsk sennep
1 citron
1 bdt. persille
1 glas asier
salt og peber

Sådan gør du

Rødspætterne tilberedes i ovnen direkte fra frost som anvist på emballagen.

Kartoflerne skæres i både og koges i 8-9 minutter, hvorefter de tages op. Vend dem med rapsolie, muskatnød og hvid peber.

Gulerødderne vaskes og dampes med smør i ca. 5-6 minutter.

Pisk skyr med sennep, salt, citronsaft og -skal og masser af persille. 

Server rødspætterne med persillesovsen, kartofler og gulerødder.

 

Opskriftern er venligst udlånt af Royal Greenland.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Rødspætte

Rødspætten er en højrevendt fladfisk (dvs. at det venstre øje er vandret til højre side), hvor kroppens bredde uden finner er ca. halvt så stor som længden. Bag øjnene findes en buet række af 4-7 benknuder. Rødspætten har en glat, brun overflade på øjensiden med spredte røde eller orangerøde pletter, som også går ud på finnerne. Blindsiden er hvid. Rødspætten kan højst blive 100 cm, men den bliver sjældent over 50 cm.

Levested:

Rødspætten lever på sandet eller blandet bund fra kysten og ud til ca. 200 meters dybde. De fleste voksne rødspætter findes på...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28