Skip to main content

Ovnbagt torsk med cremet kartoffel og urteolie

Tid:
50 min

Sådan gør du

Start med urteolien. Varm olien op til 60° og blend den med persillen i 5 min. Sigt gennem et klæde.

Skræl kartoflerne og skær dem i ca. 2 cm. højde. Udstik dem i runde, og brun dem af på begge sider i olie.
Kom smør og lidt salt ved, og kom også bouillonpulver og vand på, så de lige er dækket. Skær et stykke bagepapir ud i en cirkel, der passer i gryden, og lad dem dampe i ca. 20-25 min.

Kog 100 g af den overskydende kartoffel med mælk og fløde, til mørt. Blend og juster konsistensen med vand, og smag til med salt.

Del torsken i 4 portioner, og kom dem på en bageplade med olivenolie og salt. Dæk dem med madfilm, og bag dem ved 80° i 20-25 min. Lamellerne skal kunne falde fra hinanden, når du trykker på dem.

Kom lidt af urteolien oven i den lune kartoffelcreme.

Anret fisk, kartoffel og salat med saucen faldende flot omkring fisken.

 

Opskriften er udarbejdet i samarbejde med Jesper Vollmer

Brugt i denne ret

Torsk

Torsken har overbid, en kraftig skægtråd og en lys sidelinie. Ryg og sider…

Ingredienser

4 personer


600 g. torskeloin 

3 dl. solsikkeolie
1 bdt. persille

2 store bagekartofler. 
2 spæk. smør
1 tsk. hønseboullonpulver (1/2 terning)

1,5 dl. mælk 
1,5 dl. piskefløde 
100 g kartoffel

1 radiccio