Ovnbagt torsk med cremet kartoffel og urteolie

50 min
Sådan gør du
Start med urteolien. Varm olien op til 60° og blend den med persillen i 5 min. Sigt gennem et klæde.
Skræl kartoflerne og skær dem i ca. 2 cm. højde. Udstik dem i runde, og brun dem af på begge sider i olie.
Kom smør og lidt salt ved, og kom også bouillonpulver og vand på, så de lige er dækket. Skær et stykke bagepapir ud i en cirkel, der passer i gryden, og lad dem dampe i ca. 20-25 min.
Kog 100 g af den overskydende kartoffel med mælk og fløde, til mørt. Blend og juster konsistensen med vand, og smag til med salt.
Del torsken i 4 portioner, og kom dem på en bageplade med olivenolie og salt. Dæk dem med madfilm, og bag dem ved 80° i 20-25 min. Lamellerne skal kunne falde fra hinanden, når du trykker på dem.
Kom lidt af urteolien oven i den lune kartoffelcreme.
Anret fisk, kartoffel og salat med saucen faldende flot omkring fisken.
Opskriften er udarbejdet i samarbejde med Jesper Vollmer
Brugt i denne ret

Torsk
Torsken har overbid, en kraftig skægtråd og en lys sidelinie. Ryg og sider…
Ingredienser
4 personer
600 g. torskeloin
3 dl. solsikkeolie
1 bdt. persille
2 store bagekartofler.
2 spæk. smør
1 tsk. hønseboullonpulver (1/2 terning)
1,5 dl. mælk
1,5 dl. piskefløde
100 g kartoffel
1 radiccio