Dampede rødspættefileter med grillede squash

Du skal bruge:

4 personer

500 g rødspættefileter
2 squash
2 spsk olivenolie
2 spsk citronsaft
1 fed finthakket hvidløg
salt og peber

Tilbehør:
kartofler
godt brød

Sådan gør du

  • Skær squashene i skiver på 1 cm's tykkelse.
  • Pensl squashskiverne med olivenolie.
  • Varm grill eller grillpande op, så den er meget varm, og grill squashene, til de har et fint grillmønster på begge sider.
  • Læg de grillede squash på et stort fad.
  • Pisk olie, citronsaft, hvidløg, ½ tsk salt og peber sammen til en dressing, og hæld den over squashene.
  • Kog 3 dl vand op i bunden af en pande, og tilsæt ½ tsk salt.
  • Fold rødspættefileterne sammen på midten, læg dem i kogevandet, og lad dem simre i 4 minutter.

 

Servér rødspættefileterne med de grillede squash, kartofler og brød.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Rødspætte

Rødspætten er en højrevendt fladfisk (dvs. at det venstre øje er vandret til højre side), hvor kroppens bredde uden finner er ca. halvt så stor som længden. Bag øjnene findes en buet række af 4-7 benknuder. Rødspætten har en glat, brun overflade på øjensiden med spredte røde eller orangerøde pletter, som også går ud på finnerne. Blindsiden er hvid. Rødspætten kan højst blive 100 cm, men den bliver sjældent over 50 cm.

Levested:

Rødspætten lever på sandet eller blandet bund fra kysten og ud til ca. 200 meters dybde. De fleste voksne rødspætter findes på...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28